
امروزه عسل به عنوان یک ماده غذایی مهم با خواص شگفت انگیز در میان مردم استفاده میشود. علی الخصوص از عسل برای درمان بیماری های مختلفی استفاده میشود. گذشتگان، اهل کتاب و مذاهب مختلف نیز مصرف عسل را به عنوان یک ماده غذایی و یک داروی طبیعی برای بیماری های مختلف توصیه کرده اند، تحقیقات به عمل آمده نشان میدهند که عسل علاوه بر یک ماده غذایی فوق العاده و مهم در سبد غذایی افراد، خواص درمانی زیادی برای بدن دارد و در درمان ناراحتی ها و بیماری ها بسیار موثر است؛ در این مقاله کاربرد عسل در درمان بیماری های مختلف را برسی می کنیم و برای شما از خواص درمانی عسل خواهیم گفت.
عسل برای درمان چه بیماری هایی کاربرد دارد؟
عسل دارای تمامی عناصر طبیعی شامل کلر، آهن ، فسفر، سدیم، روی، کلسیم، منیزیم، پتاسیم، گوگزد، مس، سلیس، سلنیوم کروم و کلر می باشد.
سطح pH اسیدی عسل معادل 2/3 الی 5/4 است. این میزان از سطح pH در راستای کاهش باکتری کمک قابل توجهی می کند. درواقع خاصیت آنتی اکسیدانی عسل در حذف رادیکال های آزاد موجود در بدن نقش به سزایی دارد.
از دیگرترکیبات تشکیل دهنده عسل می توان به مواد معدنی، قند (فروکتوز، مالتوز، گلوکز، دکسترین، ساکارز و پروتئین) آب یا رطوبت، نمک اسیدی ارگانیک، آنزیم و پلی فنل اشاره کرد.
لازم به ذکر است عسل دارای مقادیر بسیار کمی از ویتامین های B1، B2، B3، B5، B6، K، H، C، E، P و A نیز است.
عسل و تحريكات گلو
عسل به واسطه وجود آنزيم ها و املاح معدني خود در كاهش و حتي درمان التهاب گلو و سرفه هاي مزمن شده بسيار مفيد گزارش شده بنابراين توصيه مي شود كه مقداري عسل را در دهان گذاشته تا به آرامي آب شود و يا مقداري از عسل را در آب ولرم جوشيده (بهتراست از دم كرده گل پونه در آب چوش به همرا يك ليمو استفاده كرد)، حل کنیدو آنرا قرقره كنيد و همچنين مي توانيد به تركيب فوق مقداري آبليموي تازه اضافه كرده و در رژيم غذايي روزانه خود قرار داده و ميل کنید.
عسل و بيماري های قلبي
عسل به علت تركيبات قندي به خصوص وجود گلوكز زياد تاثير بسيار مهمي روي عضلات قلبي و تحريك و تقويت آن داشته ، باعث گشاد شدن رگ ها، فشار خون را تنظيم کرده و از سكته قلبي جلوگيري مي كند ؛ به واسطه وجود دياستاز ( آنزيم ها) باعث هضم چربي هاي اطراف قلب مي شود .
بنابراين توصيه مي شود افراد ميانسال به بالا كه بيماري ديابت ندارند هر روز هنگام بيدار شدن، يك قاشق چاي خوري پر، عسل را در نصف استكان آب چوشيده ولرم حل نموده و میل نمایند. افزودن عرق بادرنگبويه نيز توصيه میشود.
تحقیقات نشان میدهد که مصرف عسل باعث کاهش میزان کلسترول کلی و همچنین کلسترولهای بد (LDL) میشود و از انعقاد خون و تجمع پلاکتها که عامل اصلی در ایجاد بیماریهای قبلی است جلوگیری میکند، علت این امرآنتی اکسیدانها، فلاونوئیدها و پلی فنولیکهای موجود در عسل است.
همچنین بخش زیادی از وزن خشک عسل را قندهای ساده (منوساکاریدها) تشکیل میدهند که بسیار راحت تجزیه و جذب بدن میشوند. همین عامل باعث میشود تا انرژی مورد نیاز قلب به سرعت تامین شود و به سلامت آن کمک کند.
علاوه بر این یکی دیگر از خواص عسل طبیعی این است که باعث تقویت و تحریک قلب و گشاد شدن رگها میشود که نتیجهی آن افزایش جریان خون در رگ ها و انشعاب های بدن است.
عسل طبیعی فشار مایعات بدن را متعادل کرده و باعث تنظیم فشار خون و جلوگیری از سکته قلبی میشود.
عسل و بيماري روده
عسل به علت دارا بودن اسيد فرميك دردهاي روده را به خوبي تسكين میدهد و همچنين به جهت وجود اسانس هاي فرار (عطرگياهان مختلف) نارسايي هاي ناگوار روده را برطرف می كند؛ بنابراين توصيه مي شود برای خرید عسل با قیمتی مناسب کیفیتی فوق العاده میتوانید به قسمت محصولات ما مراجعه کنید. تمام افراد در هر سني مصرف این ماده خوراکی به صورت شربت با افزودن مقداري عرقيجات گياهي مثل آويشن (كاكوتي)، شاه اسپرهم، و يا آبليمو را در رژيم غذائي هفتگي خود بگنجانند.
موثر در بهبود زخم معده
مشکلات معده آنقدر وسیع و شایع است که بعید است شما یا یکی از افراد خانوادتان دچار یکی از آنها نباشید. نفخ معده، زخم معده، رفلاکس معده و عفونت معده از مهمترین مشکلات معده به شمار می روند که عسل میتواند مرهم مناسبی برای آنها باشد.
عسل، یکی از قویترین مهارکننده ها بر ضد التهابات گوارشی و زخم های معده ای است که توسط باکتری به وجود آمده اند. اگر چه رژیم غذایی نامناسب عاملی مهم در ایجاد زخم معده است اما باکتری هلیکوپیلوری یکی از عوامل اصلی در ایجاد این عارضه است.
در تحقیقی که در سال ۲۰۱۶ انجام شد محققان به این نتیجه رسیدند که عسل خاصیت ضد باکتریایی و ضد میکروبی دارد و میتواند هلیکوباکتر پیلوری که عامل ایجاد زخم معده است را از بین ببرد.
پیشنهاد میشود برای بهرمند شدن از خواص عسل برای بهبود زخم معده، از محلول عسل و آب ولرم استفاده شود. استفاده از این ترکیب قبل از خواب باعث میشود که اسید معده به حالت مطلوب خود برسد و افراد دچار حملات معدهای نشوند.
عسل و درمان ضعف اعصاب
مصرف روزانه مقداری عسل به طبيعي بودن خواب كمك مي كند. باعث کاهش سردرد میشود و حالت ناتواني و عصبي را در افرادي كه عدم تعادل عصبي دارند، كاهش مي دهد.
عسل و بيماران ديابتي
برای بسیاری از بيماران ديابتي اين سؤال پیش می آید که آیا عسل برای دیابت مضر است یا خیر، براي جواب تا اين حد مي توان گفت كه در مورد ديابت شيرين مصرف عسل همان قدرضرر دارد است كه مصرف قند ضرر دارد ولي با توجه به خواص جانبي عسل و همچنين وجود فركتوز كه جهت جذب به سلول ها نيازي به انسولين ندارد ، مي توانند عسل را جايگزين مقدار قند مصرف روزانه خود کنند. امل بايد توجه داشت كه مصرف عسل به عنوان قند اضافي در رژيم غذايي آنها مجاز نيست چرا كه عسل علاوه بر فروكتوز به همان نسبت هم گلوكز دارد.
عسل و بيماري هاي گوارشي
برای اغلب افرادي كه دچار بيماري هاي گوارشي هستند بهتر است است كه عسل را جايگزين قند و شكرمصرفی خود قرار دهند.
همچنین توصيه مي شود مبتلايان به زخم معده عسل را در رژيم غذايي خود داشته باشند. نکته دیگر در مورد عسل خاصيت مليني ملاينيآن است. بنابراين افراد مبتلا به يبوست با يك رژيم غذايي مناسب از عسل وضعيت بهتري را تجربه خواهند کرد.
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.